Γίνε Εθελοντής

Η Άλλη Όψη οργανώνεται και λειτουργεί με άμισθους εθελοντές.

Αν σε ενδιαφέρει να βοηθήσεις εθελοντικά στο έργο μας, μπορείς να το κάνεις με κάποιον από τους παρακάτω ενδεικτικούς τρόπους

– Γίνε Υποστηρικτικό Προσωπικό: Το υποστηρικτικό προσωπικό αποτελείται από ανθρώπους που υποστηρίζουν τους συμμετέχοντες στη διεκπεραίωση των καθημερινών τους αναγκών. Αυτό μπορεί να σημαίνει την παροχή βοήθειας στις δραστηριότητες καθημερινής ζωής, καθώς και στη συμμετοχή στις δραστηριότητες του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Άλλη Όψη.

Ως μέλος της ομάδας Υποστηρικτικού Προσωπικού θα είσαι σε άμεση συνεργασία με τους εκπαιδευτές με αναπηρία, οι οποίοι θα δείχνουν στους εκπαιδευόμενους συμμετέχοντες πρακτικούς τρόπους για το πώς να ικανοποιούν τις προσωπικές τους ανάγκες. Το επίπεδο της βοήθειας που θα παρέχεις θα προσαρμόζεται, ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων και το επίπεδο της αυτονομίας τους.

Όλοι όσοι συμμετέχουν στην ομάδα Υποστηρικτικού Προσωπικού περνούν από εντατικό σεμινάριο το οποίο τους παρέχεται χωρίς κανένα κόστος. Κατά τις πρώτες ημέρες, θα συνεργαστείς στενά με πιο έμπειρα μέλη του Υποστηρικτικού Προσωπικού ώστε να λάβεις εμπειρία αλλά και να διασφαλιστεί η ασφάλεια, τόσο για εσένα όσο και για τον συμμετέχοντα. Στη διάρκεια του προγράμματος θα κληθείς να υποστηρίξεις πληθώρα συμμετεχόντων.

Παράλληλα, θα έχεις την ευκαιρία να περάσεις από όλες τις δραστηριότητες ώστε να αποκτήσεις μια καλή άποψη για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η ενασχόληση με το υποστηρικτικό προσωπικό είναι πολύ ενδιαφέρουσα καθώς θα έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις εμπειρία πάνω σε τρόπους εξυπηρέτησης καθημερινών αναγκών ανθρώπων με παραπληγία και τετραπληγία.

Για να συμμετάσχεις, δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις οτιδήποτε για την υπόστηριξη και εκπαίδευση ανθρώπων με κινητική αναπηρία. Τόσο το σεμινάριο, όσο και η επαφή σου με το έμπειρο υποστηρικό προσωπικό θα σε καθοδηγήσουν και θα σε εκπαιδεύσουν ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια, τόσο για εσένα όσο και για τον αθλητή. Αν ενδιαφέρεσαι να συμμετάσχεις, στείλε μας ένα μέιλ στο info@alli-opsi.gr με μια σύντομη περιγραφή του εαυτού σου και τα προσωπικά σου στοιχεία.

– Γίνε εθελοντής σε άλλες δράσεις της Άλλης Όψης: Η Άλλη Όψη συμμετέχει σε φεστιβάλ και σε δρώμενα ώστε να προωθήσει την ενεργητική και δραστήρια εικόνα της αναπηρίας, σε αντίθεση με την ανήμπορη εικόνα που συχνά θεωρείται δεδομένη στις μέρες μας. Αν σε ενδιαφέρει να υποστηρίξεις ενεργά τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μπορείς να μας στείλεις τα στοιχεία σου στο info@alli-opsi.gr ώστε να σε κρατάμε ενήμερο όταν είμαστε στη φάση προετοιμασίας και οργάνωσης της δράσης.

– Προσέφερε τις γνώσεις και την εμπειρία σου: Όπως κάθε οργανισμός, η Άλλη Όψη έχει ανάγκη από ανθρώπους με εμπειρία και διάθεση για δημιουργία. Αν πιστεύεις πως οι ιδέες σου θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις δράσεις της Άλλης Όψης, θα χαρούμε να βρούμε μαζί τον τρόπο για να συνεργαστούμε.

Αν πάλι έχεις κάποια άλλη ιδέα για το πως θα μπορούσες να στηρίξεις κάποια συγκεκριμένη δράση ή γενικότερα το έργο της Άλλης Όψης, θα χαρούμε να μάθουμε τις σκέψεις σου στο info@alli-opsi.gr