Μια έβδομάδα έμεινε για το ξεκίνημα του πρωτοποριακού 1ου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ενεργητικής Αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες, που κάνει την παρθενική του εμφάνιση στη χώρα μας.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα οργανώνεται από το Διεθνές Δίκτυο Ενεργητικής Αποκατάστασης – Active Rehabilitation International – ARI και την «Άλλη Όψη», ιδρυτικό μέλος του δικτύου, από τις 19 έως τις 25 Μαΐου 2025 στις εγκαταστάσεις του Sport Camp Λουτρακίου.
Στόχος μας, όπως πάντα, η ενίσχυση της αυτονομίας, της κοινωνικής ένταξης και της συμπερίληψης των ατόμων με βλάβες στο νωτιαίο μυελό. Για αυτό έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα με καθημερινές βιωματικές δραστηριότητες, πρακτική εκπαίδευση και προσωπική ενδυνάμωση το οποίο «τρέχουν» ομότιμοι εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες με κινητικές αναπηρίες και, συνεπώς, πολύτιμη εμπειρία και σημαντικές γνώσεις, καθώς, όλοι και όλες έχουν κάνει την προσωπική τους διαδρομή αποκατάστασης.
Ωστόσο, ενισχύουμε την εκπαιδευτική δύναμη του προγράμματος ακόμα περισσότερο με παράλληλες δράσεις ορατότητας και συμπερίληψης:
Τετάρτη 21 Μαΐου, Wheels on Board
Εκδρομή στη θάλασσα με καταμαράν και ταχύπλοα
Πέμπτη 22 Μαΐου, Open Day
Φίλοι, συνεργάτες, χορηγοί και εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη μεθοδολογία της ενεργητικής αποκατάστασης, να συζητήσουν με τους συντελεστές και να παρακολουθήσουν βιωματικά στιγμιότυπα του προγράμματος στο Sports Camp Loutraki. (Για δηλώσεις συμμετοχών χρησιμοποιήστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ).
Παρασκευή 23 Μαΐου, Αthens Rolling
Ξενάγηση στην Ακρόπολη και το Μουσείο Ακρόπολης, με προσκεκλημένους διπλωμάτες χωρών-μελών της ARI, εκπροσώπων του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ιδρύματος Ωνάση.
Σάββατο 24 Μαΐου, Wheels in Loutraki
Κοινωνική δράση στην πόλη του Λουτρακίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα προσβασιμότητας και συμπερίληψης.
Μαθαίνουμε, ταξιδεύουμε, δυναμώνουμε!










