Το 6ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη για άτομα με τετραπληγία ολοκληρώθηκε!

0
894

Άλλο ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε και μας κάνει πολύ υπερήφανους και χαρούμενους!

Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της μελέτης που πραγματοποιήθηκε στο 4ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μας οδήγησαν στην δημιουργία του πρώτου θεματικού προγράμματος.

Ο απόηχος του 6ου εκπαιδευτικού προγράμματος Άλλη Όψη αποκλειστικά για ανθρώπους με τετραπληγία, επιβεβαιώνει την ανάγκη υλοποίησης προγραμμάτων και δραστηριοτήτων στοχευμένων στις εξειδικευμένες ανάγκες των ανθρώπων με διαφορετικό λειτουργικό επίπεδο.

Tο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα , όχι μόνο έδωσε τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε θέματα καθημερινής ζωής, επαφής με νέες δραστηριότητες, αλλά αποτέλεσε και μια ευκαιρία να επικοινωνήσει ένα σύνολο ανθρώπων, να ανταλλάξει εμπειρίες, ιδέες, συναισθήματα, σε ένα κλίμα που κυριαρχούσε το χιούμορ, η εύθυμη διάθεση, η συνεργασία. Το καθημερινό πρόγραμμα ήταν αρκετά έντονο και δημιούργησε πολλή κούραση, πιασμένους μυς και αρκετή γκρίνια αλλά παράλληλα πείσμα και έντονη προσπάθεια για την επίτευξη στόχων.

Οι εκπαιδευτές μαζί με το υποστηρικτικό προσωπικό, την οργανωτική ομάδα και τους συμμετέχοντες δημιούργησαν για μια ακόμη φορά τις ασφαλείς συνθήκες για εξερεύνηση των δυνατοτήτων του κάθε συμμετέχοντα.

Την τελευταία μέρα οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν το πρόγραμμα σε σχέση με τους στόχους που έθεσαν αρχικά αλλά και γενικότερα τη δομή του προγράμματος και την υποστήριξη που έλαβαν. Οι συγκεκριμένες αξιολογήσεις αποτελούν σημαντικές πηγές πληροφόρησης για ένα καλύτερο σχεδιασμό αντίστοιχων προγραμμάτων στο μέλλον.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος μας άφησε μια γλυκιά γεύση, όμορφες εμπειρίες και τη μεγάλη χαρά ότι η οικογένεια μεγάλωσε και απέκτησε νέα μέλη.

Οι ιδέες και η ενεργής συμμετοχή όλων είναι το ζητούμενο για μια οργάνωση που στηρίζεται στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση και στη ομότιμη υποστήριξη.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Τράπεζα HSBC που με την δωρεά της μας έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε το 6ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Άλλη Όψη!

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις παρακάτω εταιρίες:

Για την Οικονομική Υποστήριξη:

Coloplast

Ariti

Και για την παραχώρηση προϊόντων

  • Ορθοπεδικά Handitech
  • Ορθοπεδικός Κόσμος Κυφίδης
  • Βιβλιοπωλείο Υδρόγειος
  • Καραίσκος
  • ΠΡΑΤΤΕΙΝ

Και τη Ματίνα Καβαλάρη για τις φωτογραφίες,

Μέχρι την επόμενη συνάντηση… Stay tuned…

(Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την αγαπημένη μας Ματίνα στη σελίδα μας στο facebook και σύντομα θα καταχωρηθούν και στην ιστοσελίδα μας οι υπόλοιπες από τους συμμετέχοντες..!)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.