Πρόσκληση συμμετοχής για Υποστ. Προσωπικό 8ο Εκπαι. Πρόγραμμα

0
1042

Το σωματείο «Άλλη Όψη» προσκαλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως υποστηρικτικό προσωπικό στο 8ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Άλλη Όψη» που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής Λουτρακίου (Sports Camp), στις 5-14 Σεπτεμβρίου 2016.

Η ομάδα του υποστηρικτικού προσωπικού αποτελείται από ανθρώπους που υποστηρίζουν τους συμμετέχοντες στη διεκπεραίωση των καθημερινών τους αναγκών. Αυτό σημαίνει την παροχή βοήθειας για την διεκπεραίωση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής, καθώς και για την συμμετοχή στις δραστηριότητες του Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

Ως μέλος της ομάδας Υποστηρικτικού Προσωπικού θα είσαι σε άμεση συνεργασία με τους εκπαιδευτές με αναπηρία και το επίπεδο της βοήθειας που θα παρέχεις θα προσαρμόζεται, ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων και το επίπεδο της αυτονομίας τους.

Εκπαίδευση Υποστηρικτικού Προσωπικού

Όλοι όσοι συμμετέχουν στην ομάδα υποστηρικτικού προσωπικού περνούν από εντατικό σεμινάριο το οποίο τους παρέχεται χωρίς κανένα κόστος.

Για να συμμετάσχεις, δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις οτιδήποτε για την υποστήριξη και εκπαίδευση ανθρώπων με κινητική αναπηρία. Τόσο το σεμινάριο, όσο και η επαφή σου με το έμπειρο υποστηρικτικό προσωπικό θα σε καθοδηγήσουν και θα σε εκπαιδεύσουν ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια, τόσο για εσένα όσο και για τον συμμετέχοντα.

Το σεμινάριο εκπαίδευσης υποστηρικτικού προσωπικού πραγματοποιείται 3 μέρες πριν από την έναρξη του προγράμματος. Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην υποστήριξη των καθημερινών αναγκών ενός ατόμου με κινητική αναπηρία (όπως το ντύσιμο, το μπάνιο, τη διαχείριση της κύστης και του εντέρου), και τη παροχή προσωπικής βοήθειας σε τεχνικές μεταφοράς από και προς το αναπηρικό κάθισμα και τεχνικές χειρισμού αναπηρικού καθίσματος, σε αθλητικές δραστηριότητες, και άλλους ποικίλους τρόπους εκπαίδευσης ανθρώπων με τετραπληγία και παραπληγία για τη βελτίωση της αυτονομίας τους.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από έμπειρους εκπαιδευτές με αναπηρία και έμπειρο υποστηρικτικό προσωπικό, οι οποίοι καθοδηγούν τα νέα μέλη της ομάδας τόσο στα πλαίσια του σεμιναρίου όσο και κάθε στιγμή κατά της διάρκειας του 8ου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Άλλη Όψη». Γιατί:

  • Η θεωρία δε φτάνει, η αυτονομία διδάσκεται στην πράξη
  • Η εκπαίδευση της αυτονομίας γίνεται πιο εύκολα μέσα από δραστηριότητες
  • Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις τις τεχνικές είναι να σε εκπαιδεύσουν οι ίδιοι άνθρωποι που τις χρησιμοποιούν

Αν ενδιαφέρεσαι να δηλώσεις συμμετοχή μπορείς

Ψηφιακά: συμπληρώνοντας την φόρμα με τα στοιχεία επικοινωνίας εδώ και αποστέλλοντας την στο email: info@alli-opsi.gr όπως επίσης

Τηλεφωνικά: με την υπεύθυνη υποστηρικτικού προσωπικού Τέλιου Ήρα στο 6984180743 ώρες επικ. 6:00μ.μ-10:00μ.μ

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Άλλης Όψης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σωματείου http://www.alli-opsi.gr/ στην κατηγορία «Εκπαιδευτικά Προγράμματα»

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την Άλλη Όψη προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αφιλοκερδώς.

Το 8ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της «Άλλης Όψης» πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική δωρεά της Τράπεζας HSBC Eλλάδος, την οποία και ευχαριστούμε για την πολύτιμή υποστήριξη της

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.