Πρόσκληση συμμετοχής για Υποστηρικτικό Προσωπικό στο 7ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη

0
722

Το σωματείο «Άλλη Όψη» προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως υποστηρικτικό προσωπικό στο 7ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Άλλη Όψη» για ανθρώπους με τετραπληγία και παραπληγία, στο σεμινάριο για την προετοιμασία και την εκπαίδευση του προσωπικού και των εκπαιδευτών με αναπηρία στις 5-6-7 Ιουλίου, στους χώρους του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού και του ξενοδοχείου Πιερίδες Μούσες.

Από το 2007, στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Άλλης Όψης είναι η βελτίωση της αυτονομίας των ανθρώπων με παραπληγία και τετραπληγία μέσω της ομότιμης υποστήριξης από εκπαιδευτές με κινητική αναπηρία. Σημαντικό μέρος των προγραμμάτων αποτελεί το υποστηρικτικό προσωπικό, που παρέχει κάθε στιγμή, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές, την υποστήριξη και την ασφάλεια στις καθημερινές δραστηριότητες των συμμετεχόντων.

Το υποστηρικτικό προσωπικό επιλέγεται μετά από εντατική εκπαίδευση που τους παρέχει η «Άλλη Όψη» πάνω στη κατάλληλη υποστήριξη των ανθρώπων με κινητική αναπηρία. Περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορείτε να διαβάσετε εδώ. 6o-3

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην υποστήριξη των καθημερινών αναγκών ενός ατόμου με κινητική αναπηρία (όπως το ντύσιμο, το μπάνιο, τη διαχείριση της κύστης και του εντέρου), και τη παροχή προσωπικής βοήθειας σε τεχνικές μεταφοράς από και προς το αναπηρικό κάθισμα και τεχνικές χειρισμού αναπηρικού καθίσματος, σε αθλητικές δραστηριότητες, και άλλους ποικίλους τρόπους εκπαίδευσης ανθρώπων με τετραπληγία και παραπληγία για τη βελτίωση της αυτονομίας τους.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από έμπειρους εκπαιδευτές με αναπηρία και υποστηρικτικό προσωπικό, οι οποίοι θα καθοδηγήσουν το νέο υποστηρικτικό προσωπικό τόσο στα πλαίσια του σεμιναρίου όσο και κάθε στιγμή κατά της διάρκειας του 7ου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Άλλη Όψη». Γιατί:

  • Η θεωρία δε φτάνει, η αυτονομία διδάσκεται στην πράξη
  • Η εκπαίδευση της αυτονομίας γίνεται πιο εύκολα μέσα από δραστηριότητες
  • Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις τις τεχνικές είναι να σε εκπαιδεύσουν οι ίδιοι άνθρωποι που τις χρησιμοποιούν

 

Δηλώσεις Συμμέτοχης

Στο σεμινάριο και κατ’ επέκταση στο 7ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Άλλη Όψη» μπορούν να λάβουν μέρος θεραπευτές, νοσηλευτές, ιατροί αλλά και όσοι ενδιαφέρονται για θέματα αναπηρίας και προσωπικής βοήθειας.

Από τις 12 διαθέσιμες θέσεις για Υποστηρικτικό Προσωπικό, 6 θα καλυφθούν από προσωπικό που έχει λάβει μέρος σε προηγούμενα προγράμματα και οι υπόλοιπες από όσους επιθυμούν να συμμετέχουν για πρώτη φορά. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Βασική προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στο σεμινάριο είναι η συμμετοχή τους στο 7ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διεξαχθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον.

Η «Άλλη Όψη» θα καλύψει τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης για το σεμινάριο στις 5,6 και 7 Ιουλίου καθώς επίσης και όλα τα έξοδα διατροφής, διαμονής και μετακίνησης του 7ου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την Άλλη Όψη προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αφιλοκερδώς.
Για τη δήλωση συμμετοχής στείλτε μας ένα e-mail στο info@alli-opsi.gr μέχρι τις 20 Ιουνίου 2013 περιγράφοντας λίγα πράγματα για εσάς και για το ενδιαφέρον σας να να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα.

Το 7ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Υπεύθυνοι επικοινωνίας για το Υποστηρικτικό Προσωπικό:

Θεανώ Χατζούδη 6946283114

Φύκα Γεωργία 6936174917

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.