Ολοκληρώθηκε το 7ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Άλλη Όψη»

0
4081

Το 7ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή και φέτος στα γνώριμα μέρη του Κολινδρού έχοντας προσφέρει για άλλη μια φορά νέες εμπειρίες σε όλους και πολλά κίνητρα να συνεχίσουμε και να δημιουργήσουμε νέες δράσεις μέσα από την «Άλλη Όψη».

Προπομπός του 7ου εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η διοργάνωση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου στις 5,6 και 7 Ιουλίου στην υποστήριξη των καθημερινών αναγκών ανθρώπων με κινητική αναπηρία, σε τεχνικές χειρισμού του αναπηρικού καθίσματος και σε προσαρμοσμένες αθλητικές δραστηριότητες. Περισσότερα από 30 άτομα συμμετείχαν, ενώ ειδικά οι νέοι εκπαιδευτές με αναπηρία και τα νέα μέλη του υποστηρικτικού προσωπικού είχαν την δυνατότητα να εξασκηθούν και να προετοιμαστούν αρκετά πριν την έναρξη του προγράμματος.

Η ομάδα συναντήθηκε ξανά δυο ημέρες πριν την άφιξη των συμμετεχόντων εστιάζοντας στις ανάγκες του ίδιου του προγράμματος. Η 1η Σεπτέμβρη ξημέρωνε και άπαντες ήμασταν πανέτοιμοι.

Οι συμμετέχοντες κατέφτασαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και από την Κύπρο. Άνθρωποι με διαφορετικές εμπειρίες ήρθαν κοντά και μέσα από την εκπαίδευση μοιράστηκαν γνώσεις για περισσότερη αυτονομία και καλύτερη διαχείριση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Μέσα από το πρόγραμμα και τις αθλητικές δραστηριότητες, και έχοντας έντονη την αίσθηση της ασφάλειας από το υποστηρικτικό προσωπικό, οι συμμετέχοντες εξερεύνησαν τα όρια τους και αποκόμισε ο καθένας ότι του είναι χρήσιμο στην καθημερινότητά του, με βασική αρχή την ΟΜΟΤΙΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

Η μεγαλύτερη παρουσία νέων συμμετεχόντων αλλά και νέων μελών και συνεργατών που συμμετείχαν στην υλοποίηση του 7ου εκπαιδευτικού προγράμματος μας δίνει ιδιαίτερη χαρά καθώς εκπληρώνει έναν από τους αρχικούς μας στόχους για την ανάπτυξη και τη μεταφορά της τεχνογνωσίας που πλαισιώνεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Άλλης Όψης από το 2007.

Για την πολύτιμή υποστήριξη τους, θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

Όλους του συνεργάτες που με μεγάλη χαρά ήρθαν στον Κολινδρό και εθελοντικά συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσιάζοντας νέες αλλά και ήδη αγαπημένες δραστηριότητες όπως καταδύσεις, laserball, κανό, ιππασία, τένις, τοξοβολία. Πληροφορίες για όλες τις δραστηριότητες του 7ου Εκπαιδευτικού Προγράμματος μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Όλες τις εταιρίες που παραχώρησαν δωρεάν προϊόντα και εξοπλισμό απαραίτητο για την διοργάνωση του προγράμματος. Πληροφορίες και στοιχεία επαφής μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Τους χορηγούς του 7ου Εκπαιδευτικού Προγράμματος:

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ευγενική δωρεά στην υλοποίηση του 7ο εκπαιδευτικού προγράμματος Άλλη Όψη.

Τον χορηγό επικοινωνίας του 7ου εκπαιδευτικού προγράμματος ALPHA 989.

Τέλος… ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που μας εμπιστεύτηκαν και μοιράστηκαν αυτή την εμπειρία μαζί μας, με την ελπίδα η σχέση αυτή να συνεχιστεί.

Stay tuned για νέες δράσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.