Η Άλλη Όψη στο 53ο Ετήσιο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για Βλάβες στο Νωτιαίο Μυελό στο Μasstricht της Ολλανδίας

  0
  743

  Διεθνής προβολή:

  Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ερευνητική μελέτη, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Άλλη Όψη, προβλήθηκε διεθνώς στο 53ο Ετήσιο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για Βλάβες στο Νωτιαίο Μυελό στο Μasstricht της Ολλανδίας, 2-4 Σεπτεμβρίου 2014!

  Επιστημονικό συνέδριο:

  To ετήσιο διεθνές συνέδριο για βλάβες στο ΝΜ διοργανώνεται από το International Spinal Cord Society (ISCoS). Στο εν λόγω συνέδριο παρευρίσκονται όλοι οι φορείς, υπηρεσίες, επαγγελματίες, ερευνητές και καταναλωτές που σχετίζονται με τις βλάβες στο ΝΜ.

  Το ISCoS είναι μια διεθνής αμερόληπτή, μη πολιτική, μη κερδοσκοπική ένωση που αφιερώνεται από το 1961 στην συνεργασία με εθνικά και διεθνή σώματα με σκοπό την ενθάρρυνση της πιο αποτελεσματικής χρήσης των υπάρχοντων πηγών για τις βλάβες ΝΜ παγκοσμίως. Παρέχει επιστημονική ανταλλαγή μεταξύ των μελών της και ενθαρρύνει, προωθεί και υποστηρίζει την αναπτυξη, αξιολόγηση των προσπαθειών που γίνονται παγκοσμίως για την βελτίωση των δομών, υπηρεσιών που σχετίζονται με τις βλάβες στο ΝΜ.

  Ερευνητική Μελέτη:

  Η Μαργαρίτα Γεωργίου ιδρυτικό και διοικητικό μέλος της Άλλης Όψης διεξήγαγε στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της την ερευνητική μελέτη με τίτλο:

  «Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ομότιμης υποστήριξης “Aλλη Oψη” σε άτομα με βλάβη στο νωτιαίο μυελό: Επιδράσεις στην παρακίνηση για άσκηση και τη λειτουργικότητα κατά την καθημερινή διαβίωση.»

  Η συγκεκριμένη μελέτη αναδεικνύει τη σημαντικότητα και την αναγκαιότητα υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Άλλη Όψη» και ταυτόχρονα προβάλλει την αναγκαιότητα συμπερίληψης παρόμοιων προγραμμάτων στις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα.

  Τι σημασία έχει για την Α.Ο.;

  Το έργο της Άλλης Όψης πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και η δουλειά τόσων χρόνων από όλους τους εθελοντές, τεκμηριώθηκε επιστημονικά και προβλήθηκε σε ένα από τα πιο αξιόλογα επιστημονικά συνέδρια για τις Βλάβες στο Νωτιαίο Μυελό παγκοσμίως! Στο συνέδριο, διοικητικά μέλη της Άλλης Όψης, ήρθαν σε επαφή με παρόμοιους φορείς από διάφορες χώρες και συζήτησαν τρόπους ανάπτυξης και βελτίωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

  Για τη μελλοντική πορεία της Α.Ο.

  Η αναγνώριση της σημαντικότητας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο συνέδριο και οι μελλοντικές προτάσεις συνεργασίας που τέθηκαν μας ωθούν να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας ακόμη πιο δυναμικά και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δράσεις μας.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.