Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη: Γενικές πληροφορίες

0
1365

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει κάποιος ανεξαρτήτως από το πότε απέκτησε την αναπηρία του.

Βασική προϋπόθεση είναι ο συμμετέχοντας να χρησιμοποιεί χειροκίνητο αναπηρικό κάθισμα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων κυμαίνεται από 15 ως και 30.

Γενικές Πληροφορίες ΠρογράμματοςΟι εκπαιδευτές του προγράμματος έχουν οι ίδιοι κινητική αναπηρία. Μαζί τους θα δουλέψεις στενά τόσο στις δραστηριότητες όσο και στην εξεύρεση τρόπων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καθημερινών σου αναγκών.

Το υποστηρικτικό προσωπικό είναι ένα σημαντικό μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος και αποτελείται κυρίως από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία γύρω από ζητήματα εκπαίδευσης, άσκησης, καθώς προσωπικής βοήθειας. Πολλοί από αυτούς είναι φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ενδιαφέρον σε ζητήματα αναπηρίας. Το υποστηρικτικό προσωπικό επιλέγεται μετά από ειδική εκπαίδευση που τους παρέχει η Άλλη Όψη πάνω στη σωστή υποστήριξη ανθρώπων με κινητική αναπηρία.

Η εκπαίδευση γίνεται κυρίως μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων, καθώς και μέσω της καθημερινής υποστήριξης των καθημερινών αναγκών. Η υποστήριξη για εμάς σημαίνει εκπαίδευση, και η εκπαίδευση παρέχεται κάθε στιγμή, τόσο από τους εκπαιδευτές όσο και από το υποστηρικτικό προσωπικό.

Φιλοδοξία μας είναι κάποιοι από τους σημερινούς συμμετέχοντες να αποτελέσουν τους αυριανούς εκπαιδευτές.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτές με αναπηρία και υποστηρικτικό προσωπικό.

Ο χώρος πραγματοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος μπορεί να αλλάζει, αλλά πάντα τηρεί βασικές αρχές και προϋποθέσεις προσπελασιμότητας για ανθρώπους με τετραπληγία.

Στόχος μας είναι η πραγματοποίηση δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων το χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.