Ανακοίνωση 8ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη

0
4348

Η Άλλη Όψη επιστρέφει δυναμικά και φέτος διοργανώνοντας το 8ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής Λουτρακίου (Sports Camp), στις 5-14 Σεπτεμβρίου 2016. Κύριος στόχος είναι η προαγωγή της αυτονομίας ατόμων με τετραπληγία ή παραπληγία λόγω βλάβης στο νωτιαίο μυελό. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν χρήστες χειροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου με παραπληγία ή τετραπληγία λόγω βλάβης στο νωτιαίο μυελό και είναι άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως πότε απέκτησαν την αναπηρία τους. Ο αριθμός των θέσεων ανέρχεται στις 25.

Για τους ανθρώπους με αναπηρία δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση, καθώς το σωματείο έχει καταφέρει και φέτος να καλύψει το κόστος του εκπαιδευτικού προγράμματος από χορηγίες.

Η εκπαίδευση διαρκεί 10 μέρες και πραγματοποιείται από έμπειρους εκπαιδευτές, με αντίστοιχη αναπηρία. Το υποστηρικτικό προσωπικό είναι διαθέσιμο, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ημερών (24 ώρες) να υποστηρίξει τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Η καθημερινή εκπαίδευση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

 • Εκπαίδευση σε τεχνικές χειρισμού αναπηρικού καθίσματος
 • Τεχνικές μεταφοράς από και προς το αναπηρικό κάθισμα (κρεβάτι, τουαλέτα, αυτοκίνητο, πάτωμα)
 • Τεχνικές εκτέλεσης δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής (ντύσιμο, φαγητό, μπάνιο, τουαλέτα)
 • Προσαρμογή αναπηρικού καθίσματος

Σε παράλληλο χρόνο οι συμμετέχοντες μπορούν να έρθουν σε επαφή με προσαρμοσμένες δραστηριότητες όπως μπάσκετ με αμαξίδιο, ράγκμπι με αμαξίδιο, κολύμβηση, τοξοβολία, καταδύσεις κ.α.

Διαμονή

Οι συμμετέχοντες, οι εκπαιδευτές και το υποστηρικτικό προσωπικό μένουν μαζί σε μικρά σπίτια του κέντρου χωρητικότητας 3-8 ατόμων, τα οποία διαθέτουν ψύξη/θέρμανση, τουαλέτα και ντουζ. Σε καθένα μένει τουλάχιστον ένας εκπαιδευτής ή/και μέλος του υποστηρικτικού. Άντρες και γυναίκες μένουν σε ξεχωριστά δωμάτια.

Προσωπική Υποστήριξη

Η προσωπική βοήθεια των συμμετεχόντων είναι εξασφαλισμένη όλο το 24ώρο, από το ειδικά εκπαιδευμένο υποστηρικτικό προσωπικό. Για το λόγο αυτό, δεν χρειάζεται οι συμμετέχοντες να έρθουν με τον προσωπικό τους βοηθό.

Οι επισκέψεις από συγγενείς και φίλους μπορούν να γίνουν κατόπιν συνεννόησης με τους υπευθύνους του προγράμματος.

Ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικού προγράμματος

 • 7.30-9.30: Ξύπνημα – Πρωινό – Πρωινή υποστήριξη
 • 09.30-10.00: Πρωινή γυμναστική
 • 10.00-13.30: Εκπαίδευση
 • 13.30-17.30: Μεσημεριανό – ξεκούραση – απογευματινό
 • 17.30-20.00: Αθλητικές δραστηριότητες
 • 20.00-20.30: Ντουζ
 • 20.30-21.30: Βραδινό
 • 21.30-22.30: Βραδινή δραστηριότητα
 • 23.00: Ύπνος

Δηλώσεις συμμετοχής για ανθρώπους με αναπηρία που θέλουν να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα,

Ψηφιακά: συμπληρώνοντας την φόρμα με τα στοιχεία επικοινωνίας σας εδώ και αποστέλλοντας την στο email: info@alli-opsi.gr όπως επίσης

Τηλεφωνικά: με την υπεύθυνη προγράμματος Ζαχαριουδάκη Φαίη στo 6947036728 ώρες επικ. 6:00μ.μ-10:30μ.μ και

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για όσους θέλουν να λάβουν μέρος εθελοντικά ως υποστηρικτικό προσωπικό επισκεφτείτε την διεύθυνση https://www.alli-opsi.gr/2016/08/05/πρόσκληση-συμμετοχής-προσωπικού/

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την Άλλη Όψη προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αφιλοκερδώς.

Το 8ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της «Άλλης Όψης» πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική δωρεά της Τράπεζας HSBC Eλλάδος, την οποία και ευχαριστούμε για την πολύτιμή υποστήριξη της!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.